2018. február 18., vasárnap

Személyi Jövedelem Adó 1% felajánlás / MINYATA Egyesület / 18256691-1-43

gyorbi76.kert001@blogger.com -Személyi Jövedelem Adó 1% felajánlás / MINYATA Egyesület / 18256691-1-43
Támogassa Ön is a hátrányos helyzetű gyermekek nyári táboroztatását,

térítésmentes színház- és múzeumlátogatását,

és az ehhez szükséges feltételek megteremtését!
Tisztelt Asszonyom/Uram!
A személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlása a legegyszerűbb módja egy civil szervezet támogatásának, hiszen minden állampolgár megteheti, akinek adófizetési kötelezettsége van. Az 1% felajánlása nem kerül semmibe, nem képez plusz kiadásokat, viszont nagyon sokat segíthet.

A statisztikák szerint manapság tíz emberből csak négy rendelkezik adója egy százalékáról, ezáltal kevesebb jut azon civil szervezeteknek, melyek igazán a lakosság szolgálatában állnak. A kevés felajánlásnak fő oka szerintünk az információhiány és a bizalmatlanság az összeg felhasználásának tekintetében.

Viszont 2008-tól a civil kedvezményezetteknek kötelező közzétenniük az 1%-os összeg felhasználását. A Nemzeti Adó és Vámhivatal felé egy közleményben kell beszámolniuk, továbbá amennyiben a kedvezményezett szervezet rendelkezik saját honlappal, akkor a közleményét e felületen is el kell helyeznie.

A MINYATA Egyesület idén is jogosult a magánszemélyek személyi jövedelemadójának egy százalékának fogadására. Ha még nem döntötte el, milyen társadalmi szervezetnek adja adója egy százalékát, kérjük, válassza a MINYATA Egyesületet.

A támogatást hátrányos helyzetű gyermekek nyári táboroztatására, térítésmentes színház- és múzeumlátogatásokra, illetve az ehhez szükséges feltételek megteremtésére fordítjuk.

Az adóbevallásába ezt az adószámot kell feltüntetnie:
18256691-1-43


Ha elektronikusan már elküldte az adóbevallását, de nem rendelkezett az SZJA 1+1 százalékáról, akkor a csatolt 17SZJA-EGYSZA nyomtatvány kitöltésével postai úton, legkésőbb május 22-ig még megteheti.
Ha a következő hónapok során úgy gondolja közvetlenül is támogatná 2018-as nyári táborunkat, az alábbi bankszámlára tud utalni: 11600006-00000000-17686703 (Erste Bank Zrt.) 

Köszönjük a 2018-as táborozók nevében!
 
Dalos László
elnökhelyettes

MINYATA Egyesület

http://mindenkinyaraljon.hu
www.facebook.com/minyata.hu


Ha IDE kattint megnézheti a 2017-es tábor összefoglaló videóját.
 
 
 
Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide